WELKOM IN DE KEUKEN VAN LA COSINA MAAR THUIS

Je bent waarschijnlijk op deze pagina belandt omdat je wat bij ons besteld hebt of gaat doen. Hier vind je een overzicht hoe de gerechten te bereiden. Helaas zijn wij er niet om de tafel af te ruimen en de afwas te doen maar we bereiden wel alles met liefde.


Om te beginnen schenk je je lievelingsdrankje in en ontspan. Om in Spaanse sferen te komen kun je onze playlist op Spotify aanzetten
Tapasbar La Cosina 2020
Neem rustig de tijd om alles rustig door te lezen. Je zult zien dat het niet zo moeilijk is.

Bereid alles voor zoals de oven voorverwarmen op 200 graden, airfryer tevoorschijn halen als je die hebt, pannetjes, schaaltjes en borden klaar te zetten, zodat het alleen kwestie is van opwarmen en serveren. Houdt er rekening mee dat elke oven anders is en de aangegeven tijden een indicatie zijn. We hebben het makkelijk proberen te maken door alle gerechten te nummeren zodat je makkelijk kan zien wat het is, bij elkaar hoort en hoe je het moet bereiden.


Succes, geniet en eet smakelijk!

TEAM LA COSINA


OVERZICHT GERECHTEN

 1. PAN & ALLIOLI - Brood met Catalaanse knoflooksaus: Het brood beetje vochtig maken en ca. 4 minuten in voorverwarmde oven 200 graden knapperig bakken. Serveren met de allioli.

 2. ALLIOLI: In de koeling bewaren tot het moment van serveren.

 3. TAPENADA DE CHAMPIÑONES AL PORTO - Huisgemaakte tapenade de champignon, amandel en port: 5 minuten voor serveren uit de koeling halen zodat het op temperatuur kan komen.

 4. ACEITUNAS - Spaanse olijven met pit: In de koeling bewaren tot het moment van serveren.

 5. QUESO MANCHEGO & MEMBRILLO - Manchegokaas van gepasteuriseerde schapenmelk met kweepeermarmelade: 5 minuten voor serveren uit de verpakking halen zodat het kan luchten en op kamertemperatuur kan komen. Kaas kun je mooi in een ronde waaier op een bordje leggen. Serveer met de kweepeermarmelade

 6. JAMON SERRANO - 18 maanden gerijpte serranoham: 15 minuten voor serveren uit de verpakking halen zodat het kan luchten en op kamertemperatuur kan komen. De plakjes ham voorzichtig van elkaar los halen en serveren.

 7. SALCHICHON IBERICO - Spaanse Ibericoworst: 15 minuten voor serveren uit de verpakking halen zodat het kan luchten en op kamertemperatuur kan komen. De plakjes ham voorzichtig van elkaar los halen en serveren.

 8. JAMON IBERICO - Pata negra - 30 maanden gerijpte ibericoham: 15 minuten voor serveren uit de verpakking halen zodat het kan luchten en op kamertemperatuur kan komen. De plakjes ham voorzichtig van elkaar los halen en serveren.

 9. CROQUETAS DE HONGO – Paddestoelkroketjes: Leg de croquetas voorzichtig op een stukje bakpapier of aluminiumfolie ca. 12 a 14 minuten in een voorverwarmde oven 200 graden, na ca. 7 minuten wel even omdraaien zodat ze aan beide kanten krokant worden. Indien de croquetas nog niet krokant zijn laat ze dan iets langer in de oven. In de airfryer zijn ze het lekkerst: 200 graden; 7 minuten

 10. CROQUETAS DE CHORIZO – Chorizokroketjes: Leg de croquetas voorzichtig op een stukje bakpapier of aluminiumfolie ca. 12 a 14 minuten in een voorverwarmde oven 200 graden, na ca. 7 minuten wel even omdraaien zodat ze aan beide kanten krokant worden. Indien de croquetas nog niet krokant zijn laat ze dan iets langer in de oven. In de airfryer zijn ze het lekkerst: 200 graden; 7 minuten

 11. CROQUETAS DE GAMBAS - Spaanse garnalenkroketjes: Leg de croquetas voorzichtig op een stukje bakpapier of aluminiumfolie ca. 12 a 14 minuten in een voorverwarmde oven 200 graden, na ca. 7 minuten wel even omdraaien zodat ze aan beide kanten krokant worden. Indien de croquetas nog niet krokant zijn laat ze dan iets langer in de oven. In de airfryer zijn ze het lekkerst: 200 graden; 7 minuten

 12. CROQUETAS DE ESPINACAS-QUESO - Spinazie-schimmelkaaskroketjes: Leg de croquetas voorzichtig op een stukje bakpapier of aluminiumfolie ca. 12 a 14 minuten in een voorverwarmde oven 200 graden, na ca. 7 minuten wel even omdraaien zodat ze aan beide kanten krokant worden. Indien de croquetas nog niet krokant zijn laat ze dan iets langer in de oven. In de airfryer zijn ze het lekkerst: 200 graden; 7 minuten.

 13. ENSALADA DE PIMIENTOS ASADOS - Salade van geroosterde paprika’s, tomaat en ui en een dressing van Pedro Ximenez azijn en olijfolie extra virgen: 5 minuten voor serveren uit de koeling halen zodat het op temperatuur kan komen. Doorroeren zodat de dressing goed wordt verdeeld.

 14. PATATAS BRAVAS - Gefrituurde aardappelblokjes met een zeer pittige saus en mayonaise: Leg de patatas op een stukje bakpapier of aluminiumfolie ca. 9 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Het is ook mogelijk om ze in een koekenpan op middelmatig vuur met een scheutje olie op te bakken. Airfryer 9 minuten op 200 graden. In de airfryer zijn ze het lekkerst: 200 graden; 8 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid) vergeet niet soms te husselen. Serveer het met de saus er overheen.

 15. TORTILLA ESPANOLA - Spaanse aardappelomelet met ui: Kan op kamertemperatuur worden geserveerd. Opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 graden, ca. 6 minuten of in de magnetron ca. 2 minuten. Daarna afgedekt een paar minuten laten rusten zodat de warmte zich kan verdelen.

 16. POLLO AL AJILLO - Kipdijvlees gestoofd in witte wijn, knoflook, laurier rozemarijn en tijm: Het lekkerste is het op te warmen in een pannetje zonder deksel. Laat het zachtjes koken, af en toe roeren, totdat het vocht wat is ingekookt. Het is ook mogelijk om in de magnetron of over op te warmen op te warmen. Oven voorverwarmde oven 200 graden ca. 10 minuten, af en toe omscheppen. Magnetron 800w ca. 4 minuten.

 17. ALBONDIGAS EN SALSA DE TOMATE - Rundergehaktballetjes in tomatensalsa: Samen met de saus en een klein scheutje water in een pannetje met deksel zachtjes op te warmen totdat de saus weer wat is ingekookt.. Af en toe wel roeren zodat het niet aanbrand. In een voorverwarmde oven op 200 graden dek af met aluminiumfolie of een schoteltje zodat ze niet uitdrogen tijdens het opwarmen. Afhankelijk van je oven zijn ze binnen ca. 10 a 12 minuten warm. Magnetron 800w ca. 4 minuten.

 18. DATILES CON BACON - Medjoul dadels met spek uit de oven: Leg op een stukje bakpapier of aluminiumfolie en doe ca. 7 a 8 minuten in een voorverwarmde oven 200 graden na ca. 4 minuten wel even omdraaien zodat ze aan beide kanten bruin worden. Indien de spek van de dadels nog niet bruin is laat ze dan wat langer in de oven.

 19. SALMON MARINADO EN LIMONCELLO - Gravad Lax - zalm gemarineerd in limoncello: 5 minuten voor serveren uit de koeling halen. De dressing er overheen doen en decoreren met de roze peperkorreltjes.

 20. TUNA TATAKI - Dichtgeschroeide Saku tonijn met sesamzaadjes & sojasaus met gember: In de koeling bewaren tot het moment van serveren. Serveren met de sojasaus met gember.

 21. MEJILLONES EN ESCABECHE - Mosselenconserve in escabeche: blikje openen. Als het lukt staat het mooi om het rollend te openen. Als dat niet lukt voorzichtig eruit halen en in een schaaltje serveren.

 22. TORTITAS DE BACALAO – Kabeljauwpannekoekjes: Leg op een stukje bakpapier of aluminiumfolie en doe ca. 8 a 9 minuten in een voorverwarmde oven 200 graden na ca. 4 minuten wel even omdraaien zodat ze aan beide kanten bruin worden. In de airfryer zijn ze het lekkerst: 200 graden; 4 minuten

 23. BOQUERONES EN VINAGRE - In azijn gemarineerde ansjovis met knoflook, peterselie en olijfolie extra virgen: 5 minuten voor serveren uit de koeling halen.

 24. EMPANADILLAS DE ATUN - huisgemaakte deegpasteitjes gevuld met tonijn, paprika, ui en tomaat: De empanadillas kunnen koud gegeten worden maar het lekkerste is ze ca. 6 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 graden.

 25. GAMBAS AL AJILLO – Knoflookgarnalen: Doe de gamba’s samen met de olie in een ovenvast schaaltje, niet afdekken, en verwarm binnen ca. 9 a 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Het lekkerste is dat de olie een beetje pruttelt, zoals wij het in La Cosina serveren. Ook is het mogelijk om ze samen met de knoflookolie in een koekenpan op hoog vuur snel op te warmen. Sommige vinden het ook lekker om ze koud te eten.

 26. TIGRES - Gefrituurde mosselschelpen gevuld met een ragout van mossel, vis en gamba: Leg de mosselen met gepaneerde kant naar boven op een stukje bakpapier of aluminiumfolie ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven 200 zodat de bovenkant licht krokant is. In de airfryer zijn ze het lekkerst: 200 graden; 5 minuten

 27. PIMIENTOS PIQUILLO RELLENOS - Milde piquillo pepers gevuld met kabeljauwragout en gegratineerd met kaas: Het aluminiumbakje is ovenbestendig. Haal de deksel er af en zet de piquillopepers in een voorverwarmde oven in een voorverwarmde oven 200 graden ca. 10 a 12 minuten. De saus moet pruttelen en kaas lichtbruin gegratineerd zijn.

 • SANGRIA DE VINO TINTO: Serveer het liefst met ijsklontjes. Als je geen ijsklontjes hebt serveer het dan zo koud mogelijk.

 • FLES CAVA & MIX VOOR CAVA SANGRIA: Mix de cava met de sangria mix in een kan. Waarschijnlijk is het te veel om in 1 kan te doen. Bewaar dan de restant van de cava met een lepel of theelepel in de fles zodat de bubbels niet slap worden. Serveer met de sinaasappel en ijsklontjes. Als je geen ijsklontjes hebt serveer het dan zo koud mogelijk door ook de mix in de koelkast te zetten voordat je het mixt.