EEN FAMILIETRADITIE VAN KOKEN
Alberto is opgegroeid in een warme, grote familie in Madrid waar koken en eten centraal stonden. Deze liefde voor de keuken werd niet alleen thuis gedeeld, maar ook in het familierestaurant. Vanaf jonge leeftijd was Alberto omringd door de geuren en smaken van authentieke Spaanse gerechten, wat zijn passie voor koken aanwakkerde.
DE STAP NAAR NEDERLAND
In 2002 maakte Alberto samen met Monique en haar zoon de sprong naar Nederland. Ondanks de taalbarrière vond hij een manier om zich te verbinden met zijn nieuwe omgeving: door middel van eten. Zijn kookkunsten deelde hij met zijn Nederlandse schoonfamilie, vrienden en kennissen. Want lekker eten fungeert als een soort lijm. Het verbindt ons met elkaar op zoveel verschillende niveaus.
VAN IDEE NAAR REALITEIT: LA COSINA
Na jarenlang werken in de toerismesector, met name het organiseren van op maat gemaakte culinaire reizen in Spanje, hield de droom om een eigen Spaans restaurant te openen levend. Op 1 oktober 2013 ontvingen Alberto en Monique de sleutel van een pand aan de Vingerhoekhof. Na een grondige verbouwing opende La Cosina op 4 december 2013 aanvankelijk haar deuren als een eetwinkel. De specialiteiten zoals tortilla's, bocadillos en empanadas werden al snel populair in IJsselstein en omgeving.
VAN EETWINKEL NAAR TAPASBAR
Hoewel de eetwinkel succesvol was, wilde Alberto meer bieden dan alleen losse gerechten. Hij wilde een complete culinaire ervaring creëren. Dit leidde tot de transformatie van La Cosina naar een tapasbar in augustus 2017.
BEKENDHEID EN ERKENNING
In 2018 werd de passie en vakmanschap van Alberto erkend toen La Cosina de prijs voor "Beste Paella van Nederland" in ontvangst mocht nemen, toegekend door het Spaans Verkeersbureau en La Comunidad de Valencia. Deze erkenning maakte van Alberto een Bekende Spanjaard (BS'er) in Nederland. Hij verscheen op televisie bij SBS6 in "Wat eten we vandaag" en bij "Keuringsdienst van Waarde", en was te horen op diverse radioprogramma's zoals Veronica en RTV Utrecht.
Met La Cosina heeft Alberto niet alleen een stukje Spanje naar Nederland gebracht, maar ook een plek gecreëerd waar eten mensen samenbrengt, precies zoals het altijd in zijn familie is geweest.